Algemene Brugse Atletiekvereniging


EETFESTIJN 30 MAART 2019

Nieuwjaarsreceptie zaterdag 12 januari 2019 16 tot 19 u

Reglement


Reglement ABAV-crosscup

ABAV-Crosscup is een org. van het Jeugdbestuur 

Winterseizoen 2018-2019

 

 

   1a Aan de hand van de veldloopkalender door de VAL uitgegeven worden er 8 officiële wedstrijden, 2 kampioenschappen ( Prov. & Bel. ) en één oefencross uitgestippeld door het jeugdbestuur waaraan we met onze club ABAV deelnemen.

    1b Iedereen ( Van Ben. tot junior ) kan deelnemen aan de ABAVjeugd-crosscup vanaf het moment dat men lid is van de vereniging. 

Ongeacht hij of zij een VAL-nr. heeft. Let wel VAL-nr. en cluboutfit verplicht bij deelname off. wedstrijden en kampioenschappen.

  2 De uitgestippelde kalender wordt gepubliceerd via mail en op trainingen. Ook op infobord in inkomhal kleedkamers zal kalender zichtbaar zijn.

Eenmaal de kalender opgemaakt zal die niet meer gewijzigd worden tot einde winterseizoen tenzij een wedstrijd door de plaatselijke organisatie hetzij door overmacht of andere reden wordt afgelast. Deze kan eventueel door het Jeugdbestuur vervangen en meegedeeld worden uiterlijk 4 dagen ( donderdag op training ) voorafgaand op de nieuwe aangeduide crosswedstrijd. Indien dit niet kan wordt deze geschrapt en niet vervangen.

   3a Op elke wedstrijd kan je punten verdienen. Om een correcte berekening te maken plaatsen we het aantal deelnemers altijd op 100 en deze berekening telt voor elk geboortejaar.  (uitz. BEN geboren in 2012 worden geklasseerd bij geboortejaar 2011) Voorbeeld, je bent 5de op 20 deelnemers, op 100 betekent dit 25ste plaats : je krijgt dan 175 punten, je bent 3de op 10 deelnemers, op 100 betekent dit 30ste plaats, en dus 170 punten. Ben je 45ste  op 48, op 100 is dat 93,7= 94ste plaats en dus 106 punten. Ben je de laatste in je reeks krijg je ook nog 100 punten.Voor de afronding tot 0,49  wordt verwezen naar onderliggend getal, indien 0,50 naar bovenliggend getal. 

3b Voor deelname aan het provinciaal kampioenschap krijgt men 15 extra punten  

3c 4 extra crossen komen ook in aanmerking voor elk 15 extra punten, de oefencross te Torhout , cross Roeselare, PK Meulebeke en cross Maldegem

              3d Enkel de 5 beste persoonlijke resultaten geven het eindresultaat d.w.z. Als je alles loopt tellen enkel de 5 beste resultaten. Ook kan je de wedstrijden uitkiezen voor diegene die 10 wedstrijden teveel vinden van het goeie. Maar we proberen met zoveel mogelijk deel te nemen aan de crossen met extra punten.

        3e Bij gelijkstand is de winnaar :

1.diegene die de meeste crossen heeft gelopen, indien nog gelijk

2.wordt er gekeken naar het totaal aantal punten van alle gelopen crossen, indien nog gelijk

3.wordt gekeken wie de meest aantal hoogste punten behaalde per cross.

 

   4a De bekendmaking van de winnaars  en de uitreiking van de trofeeën heeft plaats tijdens ons eetfeest die doorgaat op ZATERDAG 30 maart 2019.

Ieder aanwezige deelnemer die minstens aan 3 wedstrijden deelnam in het afgelopen seizoen komt in aanmerking voor een aandenken of naturaprijs. Indien men niet aanwezig is doet men op deze wijze afstand van de toegekende prijzen

  5a De wedstrijden worden gelopen in ABAV-outfit d.w.z. in het gele ABAV-truitje met VAL-nr. en veldloopkaartje. ( geen cluboutfit = boete VAL te betalen door loper zelf, Indien men een podiumplaats afdwingt kan men ook geen medaille en –of naturaprijs in ontvangst nemen volgens de VAL reglementen.)

    5b Ook bij het niet dragen van de officiële clubtrui verspeelt men het recht om deel te nemen aan de ABAV-crosscup. De investeringen van onze sponsors moet immers gewaarborgd blijven.

  6 Ter info : Laat je niet verrassen door plotse weersveranderingen. Kleed je erop. Draag eventueel een thermisch onderlijfje of T-shirt onder je clubtrui, handschoenen en muts kunnen ook nuttig zijn.  Spikes zijn aan te raden om niet uit te glijden in t’veld zeker bij een nat parcours.

  7 Eventuele klachten of opmerkingen kan men steeds mondeling of schriftelijk voorleggen bij Connie Vervaecke